Saarihyppelyllä Oslonvuonossa

 

Oslon vuono

Oslonvuonon saaret ovat niin paikallisten kuin turistienkin suosimia retkikohteita. Oslosta etelään kurottava vuono on 107 km pitkä.

Oslon vuono

Lautat saariin lähtevät Raatihuoneen aukion (Rådhusplassen) edustan laitureilta. Matkan alkajaisiksi voi ihailla näkymiä Akershus Festning -linnoitukselle ja Aker Bryggen alueen moderneihin rakennuksiin.

Oslon vuono

Oslon vuono

Oslon vuono

Oslon vuono

Oslon vuono

Oslon vuono

Hovedoyan saari on kymmenen minuutin lauttamatkan päässä. Sen sotilaallisesta historiasta kertoo 1800-luvun mallia oleva tykkipatteri. Saarella on myös 1100-luvulla perustetun luostarin rauniot. Hovedoya on suojelualuetta geologiansa ja luonnon monimuotoisuutensa takia.

Hovedoya, Oslo

Hovedoya, Oslo

Hovedoya, Oslo

Hovedoya, Oslo

Hovedoya, Oslo

Hovedoya, Oslo

Saarien välinen lauttareitti mahdollistaa nopean siirtymisen toisille saarille. Osa saarista on asumattomia ja osittain  tai kokonaan luonnonsuojelualuetta, jolloin leiriytyminen ja tulenteko on kielletty. Päiväretkillä niissä voi kuitenkin käydä. Gressholmenin saarelta avautuvat maisemat lähisaarille ja Oslon kaupungin suuntaan.

Gressholmen, Oslo

Gressholmen, Oslo

Gressholmen, Oslo

Gressholmen, Oslo

Oslon vuono

Oslon vuono

Oslonvuonossa on myös useita mökkisaaria, joilla värikkäitä mökkejä nököttää vieri vieressä. Niilläkin voi vierailla, kunhan välttää häiritsemästä mökkiläisten lomarauhaa.

Oslon vuono

Oslon vuono

Lindoya, Oslo

Lindoya, Oslo

Lindoya, Oslo



Lautat saarille lähtevät Oslon satamasta Raatihuoneen edestä laiturilta 4 (Rådhusbrygge 4).
Jos mielii opastetulle 4½ tuntia kestävälle saarihyppelylle, liput kannattaa varata hyvissä ajoin. Retki toteutetaan 15 osallistujan ryhmässä englannin kielellä opastettuna.
Saarille pääsee lautoilla myös ilman opastusta ostamalla esim. Oslon julkiseen liikenteen 24 tunnin lipun. Lippuja myydään  juna- ja metroasemilla, mutta ei sataman kioskeilla.

Muuta erityistä koettavaa kesäisessä Oslossa:
Vigelandin patsaspuisto, Akershusin linna ja linnoitus, kuninkaallisen linnan vahdinvaihto ja palatsinpuisto, kulttuurihistoriallinen ulkoilmamuseo, raatihuoneen seinämaalaukset sekä Tjuvholmenin ja oopperatalon arkkitehtuuri.
Näistä julkaisemme erilliset blogiartikkelit.


Muihin julkaistuihin blogiartikkeleihimme pääset tutustumaan tästä.
- Kotimaan kohteitamme, mm.: Tampere, Helsinki, Turku, Jyväskylä, Hämeenlinna, Seinäjoki, Naantali, Porvoo
- Ulkomaan kohteitamme, mm.: Manner-Espanja, Malta, Teneriffa, Latvia, Kreeta, Thessaloniki 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kivisaari - kaunista luontoa ja arkkitehtuuria

Vallisaari - luonnonystävän unelma

Kaisaniemen ulkopuutarha - silmäniloa ja sielunrauhaa

Vankila - ainutlaatuinen museokohde Hämeenlinnassa